fredag, mars 31, 2006

Helt sjukt

Barnen är tillbaka hos oss. Deras pappa har varit hemma med sjuka barn hela veckan, först Justus måndag till torsdag och natten till idag blev Sigvard sjuk IGEN. Kräkningar och feber. Det är så man blir som en kommod.

Jag hämtade Sigge hos sin pappa efter jobbet och vi trampade oss hem i snön och blåsten. Han småsuckade lite och var loj men nöjd. Sedan däckade han i soffan på nolltid. Vaknade till och åt några symboliska bitar pizza. Väntar med spänning på om han skall ulka mera eller inte.

Väntar också på vad som händer om Tönnes blir magsjuk - han kan nämligen inte kräkas efter en operation som gjordes när han var i ett årsåldern och hade mycket överskottskräkningar som inte skulle varit bra vare sig när han låg kopplad i hjärt-lungmaskin eller när han låg sövd i respirator. Nu blev det inte så men det är en historia för sig. Faktum kvarstår: han kan inte kräkas. Turligt nog har han hittills inte dragit på sig några stora magsjukor. Jag föreställer mig att det måste vara oerhört obehagligt om man mår jätteilla och vill kräkas men inte kan.

Inga kommentarer: