lördag, mars 18, 2006

Mozart, silverfiskar och schlager

Rep inför Mozartkonserten i morgon kväll. Mot slutet tyckte jag det gick riktigt bra. Trött som tusan förstås efter, jag är inte frisk. Skall nog klara att ladda om till konserten också. Måste, om inte annat. Så trevlig musik och bra orkester och solister. Blev rätt arg och ledsen när jag skulle hem för jag hade fått en p-bot där man påstod att min p-biljett inte syntes. Jo, för det gör den visst det. För en gångs skull skall jag inte bara tiga utan jag ringer på måndag och säger ifrån. Fat chance att jag får rätt. :-(

Hem. Fick sova en stund medan familjen gick ut och tjackade lördagsgodis. Vacklade upp så småningom och så började vi möblera om. Alva och Justus har gått med på att dela rum (känns mer rättvist med två barn i varje rum istället för tre pojkar ihopträngda i ett rum och en flicka i ensamt majestät i ett annat) och för att möjliggöra detta var vi tvungna att montera ner en loftsäng samt plocka isär en våningssäng och sedan smälla upp loftsängen igen i nytt rum. Lådorna under sängarna innehöll förvånansvärt mycket silverfisk till barnens äcklade förtjusning. Kul att dammsuga upp, tydligen.

Såg schlagerfestival med barnen sedan. Sigvard tyckte att Linda Bengtzing var snygg. När han och Tönnes hade börjat gäspa och snurra runt i soffan lade jag dem. Tönnes var, precis som jag hade varit orolig för, väldigt tveksam till det där med att plötsligt lägga sig i en annan säng som dessutom stod på andra sidan rummet. Jag fick lov att lyfta in honom i rummet - han vände i dörren hela tiden. Lilla gubben, vad svårt det är när man inte riktigt vet hur man skall förklara och vad han tycker är svårt att vänja sig vid. Till sist låg han där i alla fall och fick välja skiva att lyssna på. En stund senare var han så pass trygg och lugn att han var jätteduktig och både tecknade och sade "Mamma Mu" när han vill byta skiva. Fina pojken.

Å ingen här tycker att det var kul att Carola vann. Kass låt. Själv gillade jag Kikki. Klockren schlager å tryggt framförande. Har svårt för Carolas intensivt vansinniga blick och hennes röst som är något slags mellanting mellan ljuv sagoläsare och telefonsexförsäljare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klockrent Jenny! "Mellanting mellan ljuv sagoläsare och telefonsexförsäljare" - äntligen någon som formulerar det jag känt sedan 1983! Tack!

Jenny sa...

Det känns bara så fint när man lyckas förmedla något...your´e welcome.