lördag, maj 31, 2008

Eftermiddagsmusik

Jag åkte buss ner på stan eftersom Alva tog min cykel. Vi för en envis kamp om denna hoj, vilket beror på att Alvas cykel först haft punka i evigheter utan att någon orkat göra något åt det, och nu kan vi dessutom inte hitta den.

På vägen från bussen upp till katedralkaféet stannade jag till vid Celsiustorget för det spelades marschmusik väldigt bra. Det stod att det var hemvärnets musikkår. Jag vet inte ett ruttet lingon om hemvärnet och hade ingen aning om att de har en musikkår, som dessutom är så bra. De spelade den där marschen som jag förknippar med Bron över floden Kwai (ah, Alec Guiness insats där kan inte överskattas nog). Heter den Colonel Bogey?

I katedralkaféet var det knökfullt och varmt. Flickkören sjöng jättebra och deras program var väl uttänkt. Bäst tyckte nog alla åhörare att texterna som är skrivna av ungdomar och tonsatta av Karin Rehnqvist var. Flickorna fick sjunga om sådant som berör dem, liksom. Stora kroppsvalsen fick Annorna (högstadieflickorna) ta hand om själva medan Mariorna (mellanstadieflickorna) vilade. Det bidde lite bidrag från publiken också samt en allsång. Jag fnissade för mig själv, för publiken utgjordes till 98% av stolta föräldrar och släktingar. Hade man gjort en undersökning bland oss hade den visat att nästan alla var eller hade varit körsångare. Föräldrakören stämde in med liv och lust, med andra ord.

Det var en riktigt, riktigt bra konsert. Flickorna är så duktiga och Margareta Raab en sådan bra ledare. Andrew Canning på flygeln var som alltid urbra. Jag är lite bortskämd med Andrews insatser eftersom han brukar spela med oss - blir lite blasé och glömmer hur grymt begåvad han är.

Inga kommentarer: