söndag, maj 04, 2008

Fab 5 och andra tankar

Ok, det första är ytligt. Jag gillar verkligen Carson i Fab 5. Han skulle gärna få komma med kommentarer och tips till min klädstil eller frånvaro av.

Det andra är en reflexion över välgörenhet. Alla amerikanska program där behövande människor får hjälp bygger nämligen på just välgörenhet. I Sverige har vi fortfarande något slags skyddsnät kvar - även om det många gånger kan kännas som att det håller på att nedmonteras, inte är anpassat efter individer och annat. Perfekt är det inte, men det finns. Tack gode Gud för det. Jag vet ju att vi hade legat mycket illa till om vi hade bott i USA, både under Samuels sjukdom och Tönnes många sjukhusvistelser och allt annat Tönnes behöver. Habilitering och särskola och så småningom egen bostad - det är mycket vi får hälp med.

När jag ser på Extreme Home Makeover eller Fab 5 eller liknande blir jag glad och rörd (amerikaner kan verkligen göra tårdrypande saker) och det är givetvis fantastiskt att människor liv förändras till det bättre. Problemet med välgörenhet är att den inte är för alla. Det bygger på att någon blir utvald. Att alla inte kan bli utvalda.

Stating the obvious, anyone?!

1 kommentar:

åsa sa...

åå carson, carson, CARSON! min mamma vill adoptera honom, och jag och min syster vill ha honom som storebror. men jag tycker inte att han behöver komma och peta nåt i din stil. den är snygg, personlig och kool!

(och sen håller jag ju fullständigt med om det sjuka i att ha välgörenhet som lösning på världsproblem. mamma mia!)