lördag, maj 24, 2008

Justuskväll

Det var pianostund på kommunala musikskolan igår. Justus spelade. Han var tredjen ut. Han började bli lite allvarlig när andra stycket spelades, men han reste sig utan att tveka och gick fram till Steinwayflygeln när det var hans tur. Jag höll tummarna. Jag vet precis hur hemskt det kan kännas och hur fingrarna plötsligt lever sitt eget liv och gör något som man inte har kontroll över och hur man inte ser noterna eller vet var man är -urk. Kan vara hur jobbigt som helst när det vill sig illa. Nå. Justus spelade. Rytmiskt. Säkert. Gled till på en ton och jag märkte att han kom ur balans men hämtade upp sig. Gick tillbaka och satte sig. Darrade starkt i hela kroppen fem minuter efter och jag kramade om honom och Olle höll hans hand. Vilken pärs! Och han var så duktig. Justus har spelat i knappt två månader, och att trots detta våga att spela upp och göra det så bra...jag beslöt på stående fot att vi måste fira det här för det var verkligen ett speciellt tillfälle. Äta på stan brukar vara populärt så jag frågade. Det ville han gärna. Var vill Justus i behov av att fira gå och äta? På Pizzaköket, förstås. Vi gick dit. Åt och njöt och mådde bra.

Senare på kvällen när brorsorna hade lagt sig och storasyster satt som klistrad vid datorn (nu utrustad med webbkamera så man kan både chatta med och SE "kanske-pojkvännen")var det dags för sci-fi-fredag. Ibland händer det att jag ser på sci-fi-fredag även när barnen inte är hos mig, för jag vet att Justus också gör det. Mysigt. Ingen annan i familjen brukar vilja delta i denna högtidsstund så det blev verkligen några sköna Justus- och mammatimmar.

Fina, fina pojken.

Pustar ut på Pizzaköket. Justus äter alltid Margarita. Utom när vi äter på Mammas Meze för då tar han Ekebypizza.


Om man går ut från Pizzaköket så ligger hållplatsen för buss nr 17 precis till vänster om dörren. Praktiskt. I väntan på bussen gör Justus en Spiderman.


Under en reklampaus leker vi med statisk elektricitet. Mycket fnissiga.

Inga kommentarer: