måndag, maj 12, 2008

Pingstsöndag

Hann i lagom tid till högmässan. Tog först en tur upp i tornet för att gå på toa. Det var en sprillans ny hiss! Det fanns till och med en inspelad röst som sade "Plan ett" när hissen stannade på plan ett (som ligger skapligt långt upp i tornet). Jag fick mig ett fniss, för jag tyckte att den inspelade rösten lät som Marcus Holmberg.

Sagde Marcus predikade. Han stack ut hakan och jag satt och hejade på honom invärtes. Efter högmässan gick jag fram och tackade honom. Damen som pratade med honom innan jag kom fram hade motsatt åsikt. Skulle tippa att vad gällde att dela hans åsikter var det nog 50-50 bland de som hörde predikan. Vad sade han då? Många bra saker, men huvudpoängen var att det i kristendomen inte finns något hinder för att homosexuella skulle få vigas i kyrkan.

Det var Andrew Canning som tjänstgjorde som organist. Han kom loss ordentligt i preludierna. Jag flinade nöjt för mig själv när han tog ut svängarna. Avslutade med ett präktigt Bachstycke som postludium. Bach är bra för själen. Rock on, Andrew.

Gosskören sjöng. Ja, självklart satt jag med blicken fästad på min älskling som ser så allvarlig ut när han sjunger och är så ruskigt söt. Jag måste få säga det fastän det kanske inte är så kul för en kille på snart elva år att få höra att han är så söt. Men han är det. Ser allvarlig ut och man ser att han koncenterar sig på sången.

Det var en skön stund i min älskade domkyrka. I höst skall jag stå där och sjunga igen. Det måste bli så.

Inga kommentarer: