tisdag, maj 20, 2008

Solregn och blommor

Nu solregnar det. Tre bilder på blommor som gör mig glad.

Först glasskålen med torkade eldfärgade rosor. Jag håller inte på med sådant pyssel som torkade blommor och så, men det gör Björn. Och den här kompositionen har jag inget emot.
Sedan orkidén som jag fick i 40-årsspresent av min ingifta släkt i Norrköping. Helt fantastisk står den där och fortsätter att blomma så praktfullt.
Sist ut min kära, gamla porslinsblomma. Urmodern inköpte jag någon gång för sexton år sedan. Den har alltid blommat som en galning. Jag minns när Alva var baby och kröp in under köksbordet och åt upp de söta små blommor som hade trillat ner. Dagens blomma är en ättling i säg tredje led. Jag är tämligen säker på att det är tre eller kanske till och med två gånger som jag har gjort något åt tokiga blomman, just för att den blommar på så bra. Det är ytterst över huvud taget sällan jag planterar om blommor eller tar skott. Min blommor har fått leva enligt principen att det är hårda tag så om de vill överleva får de göra det på egen hand. Det har funkat. Nu har de blivit bortskämda av Björn så det går inte alls att återföra dem till min hårda regim.

Inga kommentarer: