tisdag, juli 01, 2008

Scary

För en sådär femton år sedan hade Radiotjänst en vinkling på sin kampanj för att få folk att betala TV-licensen som jag tyckte var jätterolig. Först ut var TV-reklamen där barn blev tillfrågade om vilket straff de ansåg skulle dömas ut till de som inte betalade licensen. En unge svarade det högeligen kreativa "De borde få en snigel på ögat".

Efter det skickades det ut vykort till hushållen. De pryddes av en bild av en man som hade - just det -en snigel på ögat. Texten lydde: "Vill du också få en snigel på ögat?"

Just nu kör kanal 8 en reklamsnutt som går ut på att man skall ställa in sin TV så att man har kanal 8. Där säger man ungefär: "För du vill väl inte att Lars Adaktusson skall komma och sätta en snigel på ditt öga?".

Jag har en ambivalent inställning till detta. Först skrattar jag eftersom jag tycker att Radiotjänsts snigelkampanj var lysande. Sedan ryser jag.

Bekännelse: jag är rädd för Lars Adaktusson. Den inre bild jag får av honom när han plötsligt står i min hall och trycker upp en snigel i mitt ansikte är inte skojig.

Inga kommentarer: