onsdag, januari 06, 2010

Trettondag i kyla

Jodå, - 21 när man klev upp. Jag var tacksam över att få skjuts till kyrkan. Också tacksam över att jag får plats med tjocka yllekoftan under kåpan, för det är inte lätt att sjunga med klapprande tänder. Det var svårt nog att luften var så torr av kylan att jag blev superskrovlig och hes på nolltid. Tacksam över att Sara gav mig skjuts hem efteråt så jag slapp vänta på bussen och frysa de ädlare delarna av mig.

Dagens evangelium sätter myror i huvudet på mig. Det är passagen om de vise männens avfärd som alltid stör mig lite i sin ofullkomlighet. Matt 2:12:I en dröm blev de sedan tillsagda att inte återvända till Herodes, och de tog en annan väg hem till sitt land. De vise männen kommer altlså, ger sina gåvor, och sedan får de en dröm så att de tar en annan väg hem istället för att pipa iväg till Herodes och tjalla. Den drömmen är lite för lättvindig för min smak. Vad hände egentligen? Jag vill veta hur de resonerade och vem som kom till dem i drömmen och vad som sades. Så det så.

P.S: Jag tycker att förbön är det tråkigaste som finns. Det beror på att de som ber förbönen undantagslöst låter deprimerade, ledsna, nedslagna och är lite mumliga. Hur trist som helst.

Inga kommentarer: