lördag, mars 27, 2010

Manifestation

Earth hour. De flesta i kvarteret släcker ner och har bara någon enstaka lampa tänd. Jag är skeptisk. Människor som normalt sällan släcker lampor efter sig "eftersom det inte har någon betydelse, de drar så lite ström" blir entusiastiska inför Earth hour och släcker solidariskt och lite självbelåtet ner i en timme. Efter Earth hour kommer man att fortsätta att, exempelvis, strunta i att släcka lampan i badrummet när man är klar där, och låta den brinna i tomhet.

Att göra en engångsinsats och ställa upp på en manifestation är det enkla. Att praktisera något i vardagen är en helt annan, mycket svårare sak.

1 kommentar:

Jonas sa...

Ännu mer tragiskt är det ju när samma personer åtgärdar bristen på elektriskt ljus med att tända två dussin värmeljus. Värmeljusen i sin tur är köpta på IKEA och alltså tillverkade i typ Kina (grov generalisering) där smältverket för stearinmassan drivs med kolkraftverk där man blandar ut kolen med utrotningshotade djur. Tänk om folk skulle börja tilläggsisolera sina hus så att de inte läckte värme istället...