onsdag, maj 05, 2010

Några tankar till hr Åkesson efter migrän

De här Sverigedemokraterna. Det faktum att många unga människor stöder dem. Jag får en känsla av overklighet. Är det här mitt land? Tydligen. Det finns tillräckligt många svenskar som tycker att Sd:s galet dåliga retorik funkar finfint. Själva anser jag att om man kan tänka överhuvudtaget så kan man inte undgå att se igenom retoriken och ifrågasätta en hel del uttalanden. Jag fejkar nu ett ganska typiskt exempel på värdelös retorik av en sort som Sd skulle kunna slänga ur sig. "Vill du att farmor skall få en ny höft? Ok, då stänger vi gränserna för invandring och ser till att de som redan befinner sig i landet får återvända hem".

Jimmie Åkesson är givetvis inte ensam om att hålla på så här. Det finns mängder av dåliga politiska yttranden på alla håll och kanter. Skillnaden mellan Sd och resten, är att Sd så konsekvent håller sig till kass retorik och nästan upplyfter det till en egen konstform. Och om man ifrågasätter något hör man väl inte till verklighetens folk (jodå, de var snabba med att snappa upp det där från Göran Hägglund. Undrar hur tacksam Hägglund är över det). Vi behöver alla något att identifiera oss med. Det skrämmer skiten ur mig att det många unga svenskar idag vill identifiera sig med är Sverigedemokraterna.

Det finns mycket man kan fundera över när det gäller Sd. Såhär, hyfsat pigg efter migrän och på väg tillbaka till sängen igen för att kurera den helt, har jag några frågor till Jimmie Åkesson.

För det första undrar jag varför det är helt OK för svenskar att sticka iväg och söka äventyret någon annanstans men inte för någon som inte är svensk.
För det andra: Det är inte äventyrslusta som styr invandringen. Det är heller inte arbetsrelaterat längre. Om det hade varit det förstår jag fortfarande inte varför det skulle vara ett problem. Efter andra världskriget hade vi stor arbetskraftinsvandring till Sverige. Gissa varför de som kom inte blev motade vid gränsen? Vi behövde dem. Vi var tacksamma att de kom och satt snurr på våra industrier. Men idag är inställningen att alla skall ut.
För det tredje:Den allra största andelen av våra invandrare idag är flyktingar. De har av olika skäl inte kunnat stanna kvar i sina länder därför att då hade de inte överlevt. När svenskar gjorde likadant och emigrerade till Amerika så var det ett tecken på att man var en driftig och modig människa som gav sig ut i det okända i hopp om att bärga liv och försörjning för sig och sin familj. Det vill säga något berömvärt.
För det fjärde: Jimmie Åkesson, hur har du tänkt dig att lösa de politiska, demokratiska och ekonomiska problemen i de länder våra flyktingar har kommit ifrån? För du tänker väl inte på allvar att du iskallt skall sända människor till fängelse, svält eller död? Innan du gör det lär du ha sett till att det är säkert för dem att återvända. Har du någonsin tänkt på det?

Inga kommentarer: