fredag, juli 02, 2010

Kroppsligt

Kroppen. Den föds man i och dras med hela livet. Det är en glädje när den funkar och besvärligt när krämporna sätter in. Och ja, det blir fler krämpor ju äldre man blir, det kan jag redan vittna om.

Kroppen är oberäknelig, i alla fall min. Efter att ha gått ett vuxet kvinnoliv tämligen platt så har kroppen plötsligt vidgat sig på en hel del platser - det kan ha något att göra med de där dryga tio kilona jag har gått upp, men jag är ändå häpen. Ofta tycker jag det känns närmast groteskt. En massa kött som sitter där och fläppar, liksom. Kort sagt: jag måste börja leta efter BH. Har någon enstaka liggande som jag använt när jag gått till läkare och har kunnat räkna med att bli tvungen att strippa på överkroppen. Obekväma saker, de där BH:arna.

Jag har fruktlöst letat på två ställen hittills. Jag vill inte ha vadderade kupor och jag vill inte ha bygel. Helst vill jag ha något som är mjukt och lätt och inte känns att man har på sig, för jag tycker så intensivt illa om när plagg sitter åt. Det känns som att jag kommer att få problem med att hitta något som passar. Dessutom är jag visserligen större nu, men behöver ändå inte så stort där fram, så att säga, men är bred över ryggen som den värsta tävlingssimmare. Kombinationen är inte direkt så att den passar i normal-standard-typ A-formuläret. Fasen vad det är mycket med det jordiska ibland.

3 kommentarer:

En Holländerists betraktelser sa...

Du får gå till en underklädesbutik med lite äldre expediter. Vi har en bra i Karlstad som heter Walters och dom är suveräna på att hjälpa till. Har köpt nattlinne till hustrun och fått jättebra hjälp

Jenny sa...

Funderade faktiskt på något sådant. Måste bara hitta de butikerna först.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.