torsdag, februari 24, 2011

När?

Sjuk för tredje dagen i rad. Kontoret står öde eftersom en av oss har den stora lyckan att faktiskt kunna ta semester när det är sportlov och den andra bara skall jobba måndag och fredag den här veckan. Den tredje är jag och jag är inte heller där. Har löst en "neeej, hur kunde jag glömma det?"-sak via mejl idag i alla fall. Kroppen som bly.

Igår kom Irlandsresenärerna hem. De hade haft en bra resa. Justus hade tagit många bilder på en jättebläckfisk de hade sett på akvariet utanför Dublin. Alva blev äcklad. Sigvard imponerad. Tönnes hade tyckt att det var störtkul att flyga och det var en stor lättnad. Stor lättnad också att hans svullnad gått ner och att det går så bra att få i honom medicin. Äntligen!

För någon timme sedan packade Björn om och sedan åkte han, Sigvard, Alva och Alex mot Romme för att åka skidor hela dagen i morgon. Kvar hemma är fortsatt sportlovslediga Justus och sjuka mamma. Tönnes är på fritids och ikväll skall han få gå på innebandymatch med sin ledsagare.

Man kan gå och tänka på mycket när kroppen vrenskas och är tung och rastlös på samma gång. Läsa går bra en stund (jag skall bara komma ihåg att jag inte skall läsa dystra saker som Raymond Chandler vid sådana här tillfällen) men sedan går inte det. Se på TV och ägna sig åt handarbete brukar funka, men inte nu. Kvarstår att sätta sig upp, sucka lite, resa den tunga kroppen, hasa runt lite, landa i soffan igen, lägga sig på sidan och sova fem minuter innan man vaknar igen...och tänka. Tänka tänka tänka. Bland annat på när man blir färdigsörjd. Eller kan släppa taget om olika kvarnstenar som hängt runt halsen länge. Svaret kommer knappast idag - heller. Förmodligen aldrig. Men undra, det kommer jag fortsätta göra hela livet. Tämligen meningslös sysselsättning. Det finns inget svar på frågan "När?".

1 kommentar:

Fia sa...

Det här kan låta husmors/mamma/tant Fia/självdoktorigt (ja, det är ett nytt ord!), men jag har ett tips till dig. Jag var till Life-butiken och köpte en burk med probiotika som heter Probi:Frisk. Det hjälper kroppens egna försvar och jag har ätit detta i två veckor. Jga känner ingen MEGAskillnad, men den hjälper lite. Min förkylning kortades ned och jag kroppen är inte lika tung som förut. Ett tips till fina Jenny bara. Kramkram