måndag, maj 30, 2011

Verkligen inget alls

Hemma med sjuk Sigvard. Han vill inte umgås utan vill se på TV för sig själv. Då får han det. Jag tittar på en annan TV och ser mig igenom Vita huset. Är på det avsnitt där de tappra kämparna drabbas av en filibuster. Det på är ett ganska rart avsnitt, men jag retar mig på att när den åldrige senatorn som drivs av ädla skäl för att ta upp tid i talarstolen, ja då slänger man sig lättvindigt med tiden.

Åldrad ädel senator har läst ut sin receptsamling och drar fram David Copperfield. Man tänker att den borde hålla honom talande i ett dygn eller så. Nej då, efter att tiden i avsnittet har löpt på i sisådär tre timmar har boken blivit utläst och så är det dags för nästa. Ursäkta, men detta kan inte vara möjligt. Har han hoppat över sidor? Har han valt en utgåva från Reader´s Digest?

Detta stämmer inte! Men det är säkert bara ett utslag för dramatisk realism eller vad det heter, det som gör att man inte visar när folk går på muggen på film såvida det inte har en specifik betydelse för handlingen. Eller så tror amerikaner att David Copperfield är en tunn och lättläst pamflett, precis som alla andra verk av Dickens.

2 kommentarer:

Familjen Holmberg sa...

Amerikanerna tror att Davis Copperfield är en trollkarl. Det kanske var hans turnéprogram han läste ur?

;-)

/Monika

Jenny sa...

Tänkte inte på det...