onsdag, juni 08, 2011

Associationsleken

Ni vet, man hör eller läser ett ord och så dyker det genast upp något i skallen. Sol - och bad! Salt - och peppar, Greta - Garbo, och så kan man fortsätta. Det behöver inte vara enstaka ord för all del, det kan vara attribut eller en känsla eller en doft eller vad som helst.

Idag ringde Björn för att meddela en sak och berättade också var han för tillfället befann sig i sitt maratonbusskörande. Han var i Bettna. För mig är den sörmländska orten Bettna för alltid förknippad med Glade Glenn.

I min älskade IOGT-NTO-rörelse är en av de bästa sakerna att man träffar människor i olika åldrar med jämna mellanrum och umgås. Som vid samkvämet på distriktsårsmötena. Hemma i Västmanland var det dels helt självklart att arrangemanget på lördagskvällen efter avslutade förhandlingar hette samkväm, dels att det var för alla. Självklart kunde UNF:arna sticka iväg och ha disco, men det ingick en gemensam måltid och något uppträdande. På den tiden minns jag inte att vi UNF:are tog något större ansvar för underhållningen under samkvämet, så jag tycker så här i efterhand att vi var ganska gnälliga. Men det var (och är) ofrånkomligt att en del framträdanden floppade stort hos den yngre publiken. Stundtals även hos den äldre. På ett distriktsårsmöte i Köping var underhållaren en man som spelade gitarr och drog vitsar. Han uppträdde under artistnamnet Glade Glenn från Bettna.

Ergo: Bettna - Glade Glenn från! Glömmer aldrig.

Inga kommentarer: