måndag, juli 18, 2011

Barn. Sommar. Vänner.

När broder Magnus fyllde de stora 40 häromåret fick han i present av vår familj att köra spårvagn på museispårvägen i Malmköping under överinseende av en känd spårvagnsnörd. Först i år har det gått att se till att paketet har öppnats. I torsdags samlades Björn, Tönnes, Magnus, Helmer och Arvid i Malmköping för att gotta sig. Magnus fick en körlektion och Helmer fick plinga. Det är viktigt att spårvagnen plingar. Förutom att spårvagna sig gjorde herrarna en natursväng också. De gick Sagostigen. Den var ovanligt lyckad eftersom barnen var i precis rätt ålder. Hoppa studsmatta kunde de också göra.

Under den här dagen upptäckte Tönnes Magnus. Han gör så ibland, Tönnes, att personer som funnits med runt familjen i åratal plötsligt gör intryck, och så limmar han stenhårt på den människan. Under fredagkvällen då vi träffades i Marias och Magnus sommarviste var det mycket tydligt. Tönnes höll Magnus i handen vid promenad, det var Magnus som fick äran att hämta mer mat och skära upp besvärliga bitar och det var Magnus som fick de största leendena. När vi for hem i mörkret pratade jag med Tönnes om dagarna som varit och vad han hade gjort. Jag sade "...och Magnus är snäll..." JA! avbröt Tönnes med emfas.

Nedan bild från Sagostigen då Tönnes hoppar studsmatta med Magnus och Helmer. Sedan bild på spårvagnslycklig Tönnes. Mönsterblandningen på kläderna är hans mor ansvarig för, jag vet inte vad jag tänkte. Sista bilden är tagen vid 23-tiden på fredagen nere vid sjön. Sigvard och jag köpte oss nya solglasögon när vi åkte från Uppsala på dagen, och Sigvard hade på sig sina mest hela kvällen. Lite Blues Brother-känsla där. Det är mörkt ute - men vi har solglasögon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är aldrig för mörkt för att vara "cool"!!!