söndag, juli 10, 2011

Knepigt, det där med mönster

Ännu en varm och god dag. Klädvalet styrdes av en tanke: det måste vara svalt. Jag tog mitt senaste reafynd, den stormönstrade klänningen, och cyklade glatt till kyrkan i förvissningen om att det inte spelade någon roll med färger eller mönster eftersom vi skulle ha kåpor över.

Där hade jag fel. Normalt sett brukar de som ställer upp i sommarkören antingen ha sin egen kåpa (om man sjunger i någon av domkyrkans körer) eller låna valfri, men just nu har klädskåp och kåpor tvångsförflyttats upp till orgelläktaren igen trots att där inte finns något golv färdigt. Domkyrkan genomgår en större renovering och arbete pågår alltid någonstans i kyrkan. Kåporna har sedan januari fått bo i Jagellonska koret, men under innevarande turistsäsong blir de polska turisterna så himla snopna om de inte får titta in till drottning Katarina och se de fina väggmålningarna som föreställer polska städer att man var tvungen att röja undan skåp och kåpor. Det gick tydligen att ställa dem på golvet som inte fanns, men det är en annan femma att släppa upp korister att trampa omkring där. Inga kåpor, således.

Jag insåg att jag alltså skulle stå framför församlingen lätt förklädd till antingen en engelsk trädgård eller chintzsoffa. Det var bara att bita ihop och bjuda på sig själv! Dessutom knallade jag med ljus hit och dit så att så många som möjligt skulle få se blomsterprakten. Kom inte och säg annat än att jag är en generös och storsint människa.

Inga kommentarer: