onsdag, augusti 24, 2011

Hett värre

I måndags kväll åt vi födelsedagstårta och sjöng för Justus. Av sin pappa fick han, förutom den stora riktiga presenten, en kruka med ätbar chili. Det var en utmaning Justus inte kunde motstå.

Justus bröt av en knallröd chilifrukt och bet av halva. Sedan blev han alldeles tyst i två sekunder innan ansiktet färgades rött. Hans ögon tårades och han började flämta. Alva var också tvungen att prova. Hon tog ett millimeterstort bett. Sedan blev hon alldeles tyst i två sekunder innan även hennes ansikte antog en knallröd ton och hon kippade efter andan. Olle tog en bit och såg alldeles normal ut, vilket imponerade på barnen. Sedan hetsade de stora syskonen Sigvard till att slicka på chilin. Det gjorde han, och det räckte för att han skulle bli lätt rosafärgad i nyllet och bete sig som han hade ett vulkanutbrott i munnen. Jag, Tönnes och Björn avböjde allt tjat om att vi skulle pröva. Justus funderade på att ta med en chilifrukt till skolan. Jag ser det precis framför mig, hur de fjortonåriga grabbarna utmanar och hetsar varandra. "Törs du?"

Jag tror att den krukväxten kommer att få vara ifred. Det är knappast någon som kommer att gå och plocka loss frukterna vartefter de mognat för att knapra lite. Den chilin är stark.

Inga kommentarer: