måndag, augusti 15, 2011

Tänker lite

Depression. Inte så tabu som det har varit, men något som rätt få vet något om. Ofta kan man få höra välmenande tillrop. Det är väl bättre att inte bara sitta hemma, gör något kravlöst och trevligt, för då borde allt bli lite ljusare. Det är inte alls dumt tänkt. Det vill säga om man pratar tillstånd av nedslagenhet eller sorg eller bekymmer. Men inte när det gäller depression.

Att vara deprimerad är att vara sjuk. Det spelar ingen roll hur många värmeljus man tänder eller hur många fina naturpromenader man tar, för det hjälper inte. Att vara deprimerad är inte att man överkänsligt pysslar med sitt eget lilla ego och borde kunna bryta det genom att lyfta blicken och se att solen lyser, ungefär. Att vara deprimerad är att vara fången. Att vara vanmäktig och känna att hela världen gör ont och skaver, en själv allra mest.

Ville bara säga det.

Så får man jobba på dag efter dag och se varje sak man klarar som något bra. Även om det inte känns så får man samla det i hjärnan och hoppas på att känslorna skall fatta det också någon gång.

1 kommentar:

em sa...

Depression är nog ett av många missbrukade ord som det gått inflation i. Man talar slarvig om att vara deppig, så många tror att det faktiskt är det samma som att vara nedslagen eller ur gängorna.
Bra att du ta'r upp det, för de flesta har nog ingen aning om hur man bör förhålla sig till deprimerade vänner. Tala gärna om hur du vill bli bemött!
Margaretha