lördag, december 03, 2011

Siriussupportrar; en studie.

Ullie och jag åt grekiskt i godan ro på Alexander. Efter ett tag började det ramla in fler gäster. Flertalet hade Siriushalsdukar runt halsen. Av detta drog vi slutsatsen att det hade varit bandymatch som just hade slutat. (Restaurangen ligger nära Studenternas IP). Ullie som är bandyfantast kollade genast upp matchresultat och det visade sig att Sirius faktiskt hade vunnit en match! Det sker inte alltför ofta så man förstår att supportrarna var glada. Några av dem hade haft annat än varm choklad med sig i bandyportföljen så de var högljudda även innan ölen hade kommit in. Av kvällens upplevelser kan jag konstatera följande om Siriussupportrar:

Pro primo: De är sångglada även om de inte är så musikaliska. Halvsjungna ramsor blandas med hjärtliga bröl framförda med högsta volym. Artikulationen är inte alltid den bästa, men jisses så glada de är.

Pro secundo: De är oerhört lojala med sitt lag. Detta förstår man av ramsorna där de framhåller att "Sirius är bästa laget". Med tanke på hur sällan Sirius vinner matcher är det ett nästan rörande bevis på trofasthet.

Pro tertio: De är långsiktiga. Ramsan "SM-guld 2027" tyder på att man inser att det krävs ett långt arbete för att bygga upp ett riktigt slagkraftigt lag. Börja med knattarna i dag så kanske SM-guldet kan vara en realitet om sexton år.

Sedan betalade vi och tackade för oss, så det blev inga fler observationer i Siriussupporterns sinnelag den här kvällen.

Inga kommentarer: