söndag, juli 22, 2012

Hjältemod

Mod. I det stora och i det lilla. Det är viktigt för alla människor att få känna sig modiga. Ja, jag tror faktiskt precis som Astrid Lindgren att det är något man behöver uppleva för att bli en riktig människa och inte vara en liten lort. Alla de gånger som man, trots att det tar emot och känns skrämmande,  har övervunnit sig själv och faktiskt vågat. Det kan vara det lilla som att ta på sig den där tröjan fast den inte är lämplig för tanter över fyrtio. Det kan handla om att bestämma sig för att stå upp för sig själv. Och i det riktigt stora, modet som gör att vi kan kliva utanför oss själva. Det är inte alltid så enkelt att samla ihop det mod som behövs.

Jag fick nyss ett sms från Björn, som rapporterar från Cirkus Scott. Han är där med Tönnes och Sigvard. Tönnes tycker att det är jätteläskigt med stora utrymmen och mycket folk; senast de var på cirkus tog det en halvtimme att överhuvudtaget lirka in pojken i tältet.

Sms:et säger: "Tönnes jätterädd men ändå modig. Nu på plats till slut. Robert Bronett i egen hög person undrade hur det var fatt när vi köpte godis till Tönnes."

Jag vet hur hårt Tönnes hjärta dunkar i sådana lägen. Men stora pojken börjar kunna övervinna sin rädsla. Framför allt vill han övervinna den. Min hjälte. Det är mod.

Inga kommentarer: