söndag, september 02, 2012

Uppstickarsolros + söndagsrapport från sångarfamiljSolrosen som sticker upp ur en buske vid vår parkering tycker jag är så tuff. Värd att förevigas. Snart har nog nattfrosten tagit den, så det gäller att passa på att titta på den.

Så här glad är solrosen Sigvard efter en heldag med Uppsala domkyrkas gosskör. Han var på plats strax före 9.30 och har hunnit med att sjunga i högmässan på ett sådant sätt att jag imponerades. Sopranstämman, som precis har fått ett tillskott av tio nya små sopranpojkar, lät oväntat (läs: så himla bra) så pass tidigt på terminen. De har hunnit öva två gånger sedan terminsstarten. Vilka stjärnor! Under söndagseftermiddagen har de haft gemensam repetition med flickkören. Sigge och hans polare släpptes ut vid 17-tiden, medan Alva och de andra stora flickorna och pojkarna övar lite till.

Tönnes har inte varit på någon organiserad sångövning men han har banne mig sjungit uppe i sitt rum hela eftermiddagen. Och i kyrkan sjöng han med i lovsången. Själv hojtade jag psalmer under högmässan, förstås. Det är faktiskt bara Justus som inte sjungit någonting alls idag eftersom han hostar lungdjupt och mår illa när han står upp. Måtte han bli frisk nu. Han drar på sig så svåra och långvariga infektioner, den där pojken.

P.S. Sigvard sjunger nu i soffan. Cantate domino av Mattias Sjöberg är hans val av slösång medan man spelar Nintendo.

1 kommentar:

Kattmaffian sa...

Vilken härlig kombination!
Skönsång och nintendo.
Inte illa, inte illa alls! =)

Libra

www.http://mammababsan.blogspot.com