onsdag, november 07, 2012

Still going strong


Kalle som omslagspojke på medlemstidningen.

Den Kalle, den Kalle. En del människor låter sig inte hindras av något. Karl-Erik Fredholm är en sådan. Alltid hållit igång med något, och inte är en sådan sak som svårt försämrad syn något som är i vägen för ett aktivt liv. Under IOGT-NTO-rörelsens kongresser i Uppsala år 2007 var det Kalle som tog hand om parkeringen vid invigningsfesten i gamla Uppsala. Redan då hade han ledsyn och ytterst lite utöver det. Någon sade försynt: men Kalle, du som inte ser, skall du verkligen göra det här? Äsch, svarade Kalle, jag hör ju bilarna. Och det gick utmärkt. Högarna finns kvar.

Under många år har det varit ett stående skämt bland oss i personalen på distriktexpeditionen att när man ringer till Kalle så är det sällan han kan komma till telefonen eftersom han beskär äppelträd, styckar en älg eller befinner på taket för att rensa takpannor. Som sagt, med synnerligen nedsatt syn. Kalle är nu 82 år.

Vet ni vad Kalle gör idag, när min arbetskamrat försökte få tag på honom? Ja, inte kunde han komma till telefonen i alla fall för nu var det dags att stycka kött igen. Kalle, akta så du inte hugger av en tumme, tänker jag med en lätt rysning. Och ler. Kalle. Evigt ung.

Inga kommentarer: