måndag, mars 25, 2013

Dansk chokladtårta

Närbild under kram med mamma.
Kramas med Tönnes.

Det märks att han blivit äldre. Smaken är mer sofistikerad. Tidigare år har han, i alla fall de år som födelsedagen infallit under en pappaveckan, velat ha våffeltårta. Men ikväll serverades den smaskiga, maffiga och mäktiga tårta som Alva och jag har haft på våra respektive födelsedagar i flera år nu: dansk chokladtårta. Pojkens eget val. Han var pigg och glad och har varit i skolan idag. Skönt, tycker jag, som var hemma med honom onsdag till fredag och inte såg någon direkt förbättring. Gråblek i ansiktet var han och så märkligt stillsam. Feber. Så det är extra roligt att det var just till sin födelsedag han blev frisk.


Presenter. Förväntan. I det stora paketet finns symaskinen. Den är hans. Familjen får låna den, men den dag Sigvard flyttar hemifrån är symaskinen hans att ta med. Nu väntar jag mig att denna investering skall resultera i att Sigvard blir en välkänd designer som drar in massor med kosing och kan sy mammas kläder.

 Tönnes spanar lite när Sigvard öppnar paket. Alva fokuserar på tårtan. Bästa att äta när man är borta, hemma i studentrummet väntar nudlarna.
Efter tårtan hamnade Justus i soffan. Han har varit sjuk sedan i tisdags kväll, men i morgon måste han gå till skolan eftersom det är prov i fysik då. Slutbetygen, liksom.

Så kramades vi och sade hej då. Vi ses igen på långfredagen. Varannanveckalivet fungerar utmärkt, men det är så roligt att få barnbonus under de veckor de inte bor hos oss.

Inga kommentarer: