tisdag, mars 12, 2013

Fördumning

UNT:s förstasida idag: Idag inleds påvekampen. Sic.

Förlåt en dum fråga, men vad är det? Är det ett till tävlingsprogram i TV där mer eller mindre kända människor skall tävla om att bli valda till påve? Har lite svårt att se hur tävlingsgrenarna skulle vara tillräckligt rafflande för att fånga publikens intresse, men producenterna har kanske lagt in en liten twist. Möte med kurian - plötsligt börjar det brinna i en kardinals kaftan. Vem släcker snabbast?

Jag blir så trött att jag blir alldeles nere. Snacka om infantilisering och fördumning. Som när varje tidning nu för tiden benämner en person med psykisk sjukdom som psyksjuk. Psyksjuk var ett ord som de tuffa tjejerna och killarna i min klass slängde omkring sig på högstadiet. "A men du ä ju heeelt psyksjuk".

Påvekampen. Geez. Fast det är klart, om man har läst Dan Browns Änglar och demoner (det har jag, tyvärr) är det lätt att få uppfattningen att den som är kandidat till påvestolen måste kunna hantera helikoptrar, fallskärmar, jetpacks, you name it, och kunna ta enormt mycket stryk (fysiskt) utan att knäa.

Inga kommentarer: