måndag, september 22, 2014

Sådant som värmer i magen

Var med Tonåringen till specialisttandvården idag. Jag har sagt det förr och säger det igen: de som arbetar där gör det av en anledning. De är så bra. Idag gick det hur smidigt som helst, och jag satt och tänkte på att åren ändå har gått och att Tonåringen har mognat och lärt sig mycket. För fem år sedan hade han inte alls legat stilla och låtit sig petas i munnen på det självklara sätt som nu. Polering av tänderna hade varit en brottningsmatch och förmodligen bara kunnat genomföras halvvägs, visserligen utan prestation och krav eftersom saker får ta sin tid hos specialisttandvården, men ändå. Duktiga Tonåringen. Tack, personal!

Vi åkte hem. Möttes av brorsor och syrra. Syrran hänger här lite vilket vi alla uppskattar mycket, och hon står just nu och lagar kvällsmat. Det luktar väldigt gott. Syskonen umgås i köket. Jag mår bra av att höra och se dem tillsammans.

 Och så kom ett paket med posten. Ingen avsändare. Öppnar. Inuti ligger en CD med Pizzicato Five, närmare bestämt Made in USA från 1994 som jag länge gnölat om att jag saknat på Spotify. Jag blir så glad att jag blir stum. Värme sprider sig i kroppen. Jag konstaterar att den strålar ut från magen och inte alls från hjärttrakten, som ju annars är den kroppsdel som vi brukar benämna som värmepunkt när vi pratar goda känslor. Det har jag aldrig tänkt på förut. Nå. Det har ingen betydelse var värmen sitter. Huvudsaken är att jag får känna den.

Tack alla.

Inga kommentarer: